Bitcoin-tyveri vil sandsynligvis stige i ringe økonomi efter COVID: Rapport

Cyberkriminelle kan dog favorisere en anden kryptovaluta i de kommende måneder.

Cryptovaluta-relateret svig og tyveri vil sandsynligvis vokse i post-COVID-19-verdenen, ifølge en ny rapport fra cybersikkerhed og antivirusudbyder Kaspersky Lab

Securelist, Kasperskys forskningsarm for cybertrussel, offentliggjorde en rapport om cybertrusler til finansielle organisationer og forudsagde nogle specifikke typer økonomiske angreb, der sandsynligvis vil stige i 2021.

Securelist har forudsagt, at en bølge af fattigdom, der er drevet af COVID-19-pandemien, uundgåeligt vil føre til „flere mennesker, der griber til kriminalitet, herunder cyberkriminalitet.“ Det kan også betyde en stigning i forbrydelser relateret til Bitcoin Code.

Ifølge Kasperskys forskningsarm er Bitcoin sandsynligvis det mest attraktive aktiv for cyberkriminalitet, fordi det er det mest populære digitale aktiv. Rapporten lyder:

”Vi ser muligvis visse økonomier gå ned, og lokale valutaer styrter ned, hvilket vil gøre Bitcoin-tyveri meget mere attraktivt. Vi kan forvente mere svindel, der hovedsagelig er målrettet mod BTC, på grund af at denne kryptokurrency er den mest populære. ”

Securelists forskere foreslog også, at online gerningsmænd kunne skifte til mere privatlivsfokuserede digitale aktiver som Monero ( XMR ). Ifølge virksomheden ville denne switch ske på grund af den stigende „tekniske kapacitet til overvågning, deanonymisering og beslaglæggelse af BTC.“ Securelists rapport lyder:

”Vi bør forvente, at cyberkriminelle skifter til kryptokurrency-transit for at opkræve ofre. Der er en grund til at tro, at de måske skifter til andre privatlivsforbedrede valutaer, såsom Monero, for først at bruge disse som en overgangsvaluta og derefter konvertere midlerne til enhver anden kryptokurrency, der vælges inklusive BTC.

Som tidligere rapporteret af Cointelegraph, faldt kryptorelaterede forbrydelser betydeligt i 2020, selvom nogle kryptosektorer, som decentraliseret finansiering, er blevet nye hotbeds for kriminel aktivitet. Ifølge en rapport fra det virtuelle private netværksfirma Atlas VPN vil krypto- og blockchain-relaterede hacks sandsynligvis fortsætte med at falde i 2021.