SEBA geeft nieuwe Bitcoin-verzilveringscertificaten uit voor beleggers

We zouden het fijn vinden als al onze investeringen soepel zouden verlopen en ons een soort financiële beloning zouden opleveren. Voor het grootste deel is er niets gegarandeerd in de wereld van beleggen, maar volgens crypto-vriendelijke financiële instelling SEBA kunnen bitcoin-investeerders hier en daar misschien wel wat gegarandeerde interesse wekken.

SEBA brengt nieuw BTC-product aan de tafel

De bank heeft de lancering aangekondigd van een nieuw bitcoin-product dat beleggers in staat zal stellen om met al hun crypto-investeringen rendement te verdienen. Het product staat bekend als het Dual Currency Certificate. Het is gekoppeld aan de BTC/USD-wisselkoers en stelt beleggers in staat om tegen een gereduceerde prijs in te stappen op bitcoin. Als de valutapieken binnen een periode van drie weken worden toegekend, kunnen de beleggers die deelnemen aan het programma maar liefst 3,23 procent aan rente verdienen.

Dit klinkt in het begin geweldig. Er zit echter een addertje onder het gras dat investeerders al hun geld vrij snel verliezen als ze een bitcoin krijgen die op dit drie weken durende vervaldagniveau valt. SEBA kondigde dit aan in een officiële verklaring:

Dit gestructureerde product moet worden beschouwd als een hold-to-maturity belegging. Zelfs als de prestatie van de onderliggende waarde stabiel of positief is, kan de prijs van het product tijdens de looptijd aanzienlijk onder de uitgifteprijs liggen.

Tegelijkertijd heeft SEBA op het moment van schrijven een „gematigd positieve“ kijk op bitcoin. De bank verwacht niet dat de valuta in de komende weken zal dalen en gelooft dat ten minste de eerste ronde van de beleggers waarschijnlijk enige solide winst zal maken via hun BTC-holdings.

Toch kan men, als men de situatie bekijkt, niet anders dan het risico erkennen dat als er iets misgaat, ze al hun holdings zullen verliezen. Hoewel dit bijna een probleem is bij elke investering, hebben bitcoin en zijn altcoins zich in het verleden zeer wisselvallig getoond. Om eerlijk te zijn tegenover BTC, heeft het zich de voorbije twee maanden vrij goed staande gehouden. Het bleef in het midden van de 9.000 dollar bereik na een daling van maar liefst 3.800 dollar medio maart.

Toch is er niets in steen gebeiteld met bitcoin, zoals we allemaal hebben gezien in de afgelopen vijf jaar. De cryptocurrency kan net zo gemakkelijk in schoppen omhoog gaan als dat het een verdwijntruc kan uitvoeren. Wie bijvoorbeeld in december 2017 net zo goed investeerde als de munt 20.000 dollar, zag een paar maanden later dat zijn investeringen eronder leden, aangezien de munt in februari van het volgende jaar was teruggevallen tot 11.000 dollar.

Crypto kan heel gemakkelijk naar beneden en naar boven…

Met Thanksgiving van het volgende jaar had de munt meer dan 70 procent van zijn totale waarde verloren.

Degenen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de nieuwe investeringsstrategie hebben tot 7 juli de tijd om zich aan te melden. Er zullen ongeveer 10.000 afzonderlijke certificaten worden uitgegeven, hoewel de producten op het moment van de pers slechts in bepaalde regio’s van Europa verkrijgbaar zijn.